AQUACORSO

Sinds 1985 vaart er een Aquacorso mee in de manifestaties van SAIL AMSTERDAM.
Het Aquacorso is ontstaan in de aanloop van SAIL 1985, toen het initiatief werd genomen om een corso op het water te starten.

Als corsoschepen werden vaartuigen uit het bestand van de Stichting tot Behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten (B.A.S.M.) uitgenodigd om zich "in de bloemen" te laten zetten.
Het corso werd door een wisselend aantal bedrijven vanuit de groensector gesponsord, met name uit de Aalsmeerse regio.

Aan de groensector verwante bedrijven verzorgden de arrangementen en bedachten samen met hun opdrachtgevers hoe zo'n arrangement het beste op een vaartuig kon worden geplaatst, zonder dat het uitzicht voor de kapitein werd belemmerd.

Met een wisselend aantal schepen werd in de jaren 1985, 1990, 1995 en 2000 het Aquacorso gevaren.
De laatste editie bestond de vloot uit 9 grote en 3 kleine vaartuigen, die o.a. deelnamen aan de Parade of Sail, de tocht naar de Zaanse Schans, de Grachtentocht en de Pieremachocheltocht.

De opbouw van de schepen vond opnieuw plaats in de Ringvaart van de Haarlemmermeer, waarna de vaartuigen aan de vooravond van SAIL door de Kostverlorenvaart de stad Amsterdam doorkruisten.


Dit is nu allemaal geschiedenis.

Voor eventuele interesse in het gebruik van stoom- of motorsleepboten voor ondersteuning van een promotionele activiteit kunt U contact opnemen met Stichting B.A.S.M. te Wormerveer via e-mail: KLIK HIER

Foto's uit de collectie van Stichting B.A.S.M.


Klik op de foto's om ze te vergroten.
Gebruik U browser back button
om hier terug te komen.